E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

 

Komplement till den traditionella sjukvården har flera olika inriktningar. 

Funktionsmedicin är ett relativ nytt begrepp och metoden är en medicinsk inriktning som på vetenskapliga grunder identifierar och behandlar de underliggande orsakerna till kroniska livsstilssjukdomar och symptom. Genom labbtester mäts de biokemiska systemen. De 7 biokemiska systemen är matsmältningen, immunsystemet, ämnesomsättningen, nedbrytning och utsöndring av ämnen, hormonsystemet, rörelseapparaten och cirkulationssystemet. Resultaten från labbtester och ingående samtal leder till en funktionsdiagnos och en skräddarsydd behandling som normalt pågår under 3-12 månader.

Energimedicin frigör energiblockeringar och negativa mönster som kan ge såväl känslomässiga, mentala som fysiska symptom. Energibehandlingar och övningsformer riktar sig till informationsnivån till skillnad från den konventionella medicinen som tar hänsyn till den materiella nivån. Kända exempel på energimedicinska behandlingsformer är akupunktur, homeopati, shiatsu, qigong, yoga, tai chi, bioresonans, energimedicinövningar, meditations- och avslappningsformer.

Utöver dessa finns många stödjande metoder för att läka och hålla kroppen och det mentala sinnet i så stor balans som möjligt. De är alla vägar till att må så bra som möjligt och att höja energin både fysiskt och mentalt. Bra exempel på friskvård och njutning är massage, balanserad kost, kosttillskott, rörelse/motion, samtal/coaching, goda relationer och mentalt arbete för att stötta den personliga kraften och inneboende syftet i livet.