E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

Du vet förmodligen redan en hel del om hälsa och hur du borde leva för att må så bra som möjligt. Varför är det periodvis så svårt att kunna/orka/få ihop livspusslet och leva så som  du egentligen innerst inne önskar.

Du kanske tar hjälp då och då att från sjukvården och får hjälpt mot din smärta och värk, sömnlöshet eller infektioner. Men nya smärtor och problem dyker snart upp igen. 

Ta steg mot ett friskare liv i balans. 

Vilket område av dessa fem känner du mest lust att titta närmare på? Börja fokusera på detta område och ge dig själv fungerande rutiner under ett par veckor. Varje liten förändring som i sin tur leder till en positiv känsla i kroppen uppmuntrar till nya steg mot en sundare livsstil. Lyssna och välj idéer från kända superinspiratörer. Klicka på länkarna.

Gå också in på www.novaliv.seoch hämta mer inspiration och hjälp på vägen. 

  1. Återhämtning efter stress

Idag utsätts vi för många typer av stress. Det kan vara buller, trafik, tidspress men också luftföroreningar, gifter i maten, infektioner som stressar kroppen inre balans. Är dessutom de yttre kraven större än den egna upplevda förmågan leder det snabbt till sömnstörningar och obalanser i de biokemiska systemen. 

Kroppen är byggd för att klara stresspåslag som ger oss kraft att fly undan hotande faror. Därefter behöver system vila och återhämta sig. När mer låggradig stress påverkar kroppen under längre tid uppstår problem. Perioder av återhämtning är därför vitalt.

Ta dig tid för återhämtning under dagen – varje dag!

Lyssna på länken

  • Sömn

Skapa hållbara rutiner. 8 timmar varje natt är en tumregel som de flesta mår optimalt av att få. Regelbundenhet och rutiner där du följer dygnets rytm med ljus och mörker balanserar hormonsystemet. 

Lyssna på länken

  • Bra mat

Sök inspiration och hjälp för att hitta din balans och din optimala näringstillförsel.

Inga gifter. Kosttillskott. Antinflamatorisk föda.

Lyssna på länken

  • Rörelse och träning

Stora hälsosamma vinster visar sig snabbt om du går från ett stillasittande liv till regelbunden rörelse. Bara en promenad på 30 minuter per dag ger märkbara förändraringar.

Tips…….

  • Mental vila och njutning

Bliss, njutning, relationer, personlig utveckling

Zoner med långa liv.

Lyssna på länken