E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

 

Blir vi och får vi det vi tror på? Det finns många olika tankar kring detta. Genom forskningsstudier vet vi t.ex. att sockerpiller som ges till en grupp patienter i vissa fall har visat sig fungera minst lika bra eller till och med bättre än för den patientgrupp som fått medicin. Försöket visar hur en placeboeffekt fungerar. Att en patient som blir sedd, lyssnad på och får en övertygande beskrivning av läkaren att behandlingen kommer att snabbt ge resultat, ofta blir fortare frisk – det vet vi.

Tankar påverkar känslor som i sin tur påverkar alla våra kroppsliga system. Tankar och övertygelser har stor påverkan på vår hälsa och vårt välmående. När vi riktar vår uppmärksamhet mot sinnet kan helt nya möjligheter visa sig.

Kan vi förändra tankar, läka mentala trauman och ändra tidigare övertygelser? Kan vi styra kroppen till självläkning genom våra tankar men även göra oss sjuka genom negativa tankar?

Louise L. Hay förmedlade egna erfarenheter och forskning under sina mycket aktiva 30 år då hon skrev böcker och föreläste och samtidigt byggde upp bokförlaget Hay House. Här finns mycket att ta del av.  www.hayhouse.com

Andra inlägg