E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

Signalerar kroppen något som vi borde lyssna på? Känslor är det första vi blir varse om och är vi inte följsamma brukar kroppen så småningom säga ifrån på olika sätt. Vi kan få krämpor, sjukdomar, uppleva konflikter och obalanser som även kan leda till utmattning/utbrändhet.

Kan vi undvika detta genom att lyssna ordentligt och påbörja förändringar innan livet blir tvunget att hjälpa oss på traven? Är något uppenbart och dessutom något vi upplever som dåligt kan det kännas ganska genomförbart att förändra även om det är arbetsamt. En relation vi inte mår bra av. En vana som skapar hälsorisker. Ett arbetet som är otillfredsställande och en arbetsplats med många konflikter. Men även om vi inte upplever en allt för stor stress i situationen utan kämpar på och tror på en framtida förändring till det bättre kan det vara dags att lämna, avsluta det gamla och utvecklas genom att ändra kurs. Något nytt och sundare för dig väntar runt hörnet.

Även om vi inte vet vad det nya är måste vi lämna något för att kunna ge plats åt det nya. Men det upplevs för det flesta som väldigt skrämmande att lämna något utan att veta vart vägen bär. Därför stannar vi lätt kvar för länge på en arbetsplats, i en destruktiv relation eller håller fast vid ett ohälsosamt beteende eller beroende. Personliga insikter och genom bidrag från andra kan ge värdefull tillit och göra det lättare att ta de steg till förändring som krävs. Liknelsen att bilens strålkastare lyser upp vägen vart efter du reser framåt visar att du får svaren, bara du påbörjar färden.

Andra inlägg