E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

Känner du dig skyldig för att du missat träningen, haft för lite kvalitetstid med dina barn, partner, vänner eller åldrande föräldrar? Har du massor av olästa böcker på sängbordet? Har du kommit tillbaka från semestern och känt dig trött och ovillig att kastas tillbaka in i vardagen? Är du stressad, låg på energi eller bara eländigt trött på att trampa runt i samma hjulspår? Välkommen till den moderna världen!

Krisen för den moderna storstadsmänniskan är att vi är dåligt rustade för att hantera dagens tempo, informationsflöde och livsstil. Ett fåtal  fördjupar sig i esoteriska filosofier och övningar. Men de flesta försöker hantera det dagliga livet med jobb, resor, familj , amorteringar och åtagande samtidigt som träning, yoga och meditation används då och då när tid ges för att stilla den gnagande stressen.

Men det finns alternativ. Att leva här och nu i allt vad dagens moderna samhälle innebär och samtidigt hitta och praktisera hållbar livsglädje och balans. Det är omöjligt att sätta upp mål och ambitioner och göra allt samtidigt. Tänk dig en trädgård med dina vackraste plantor. Men plantorna blommar inte samtidigt och behöver vattnas och skötas allt efter säsong och var du befinner dig i livet. Använd din energi och vattna och sköt om rätt planta vid rätt tidpunkt. Fokusera och gör en sak i taget med all den tid och kärlek som behövs. Att gå ett steg i taget i riktning mot det du önskar och brinner för. Tid och energi räcker långt om du väljer bort det oväsentliga.

Pedram Shojai (Urban munk Academy) har funderat mycket på dessa tankar och har med en bakgrund som sökare och munk stakat ut vägar för att nu navigera och leva och delta fullt ut i dagens samhälle. Sök och plocka ut de delar som känns rimliga och ligger i samklang med din situation. Några få förändringar och egna insikter leder garanterat vidare till ett mer balanserat liv.

www.theurbanmonk.com

 

Andra inlägg