E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

Våren är en härlig tid då naturens växtlighet vaknar till liv och börjar spira. Solen och ljuset ger ny kraft, energi och inspiration. Kanske också en längtan efter nytt tar fart. Vad innebär det för dig? För att ge plats för något nytt behöver nästan alltid något gammalt först rensas bort. Du kanske känner lust att rensa bland prylar, städa i garderober och ställa fram nya blommor i dina fönstren, balkong eller altan. Eller också längtar  du efter en större förändring i din vardag.

Varför inte ge dig en ärlig chans att få in det du längtan efter i ditt liv. Tänk dig ett vackert äppelträd som har givit rikligt med frukt år efter år. På senare tid har genar vuxit sig stora och långa. Trädkronan är ojämn och äppelskörden har minskat rejält. Trädet behöver beskäras och nytt ljus och utrymme behöver ges åt bladverket.

Vad behöver du beskära, rensa, ta bort i ditt liv och tillvaro för att kunna växa och frodas? Ge dig själv lite tid och eftertanke att känna efter vad du behöver.

Ta fram papper och pennor – gärna i många färger – och rita upp ett träd med många grenar. Låt fantasin flöda och anteckna i trädet det du har runt omkring dig i vardagen. Det kan vara både saker, aktiviteter, relationer och ”att göra listor”. Skriv utan att tänka för mycket. På ett papper vid sidan om skriver du ner det du längtar efter just nu. Det kan vara allt från saker, aktiviteter, mentala inställningar, relationer, fysik hälsa, nytt jobbliv, mer fritid osv. Skriv utan att tänka för mycket.

För att få in nytt behöver gammalt rensas bort. Det innebär en mental process att kunna släppa det som inte längre fungerar bra för mig. Där kan det finnas motstånd och rädslor. Se det, men gå förbi det motståndet. Plocka sedan in det du längtar efter på de rensade platserna i trädet. Trädet kommer nu få ny näring, ljus och utrymme. Föreställ dig att trädet kommer gå i riklig blom till sommaren och ge mängder av frukt under hela hösten. En vacker tanke! Ge dig själv de bästa förutsättningarna för att frodas – som bonus innebär det också att din energi kan spridas till andra.

 

Andra inlägg