E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

Nog kan vi alla känna oss tröttare när dagarna blir kortare och naturen förbereder sig för vintervila. Lugnare tempo och en sund eftertanke är på sin plats. Ett avslut men också en möjlighet att lyfta fram det jag vill  ge plats för nästa år.

Men en trötthet som inte ger med sig, som skapar mer stress och kanske så småningom leder till utmattning – den ska vi ta på allvar. Varför är jag så trött? Vänd trötthet och uppgivenhet till hälsa, glädje och ett rikare liv! Det är namnet på den bok som jag nu ger ut genom Lassbo Förlag. Direkt efter nyår kommer den att finns hos bokhandlare och på alla ställen där böcker säljs. Det är en självhjälpsbok där jag beskriver olika typer av trötthet, stress och symptom som är vanliga men också bakomliggande orsaker. Men framför allt vill jag lotsa läsaren till ökad självinsikt och genom små steg som successivt ger positiva resultat. När vi känner oss trötta och utmattade är det första allra viktigaste steget att sakta ner och hitta en balans och ro som gör att vi kan tänka klarare och förstå vad vi behöver, önskar och kan ändra på.

Jag delar in boken i olika steg som för dig framåt i en positiv, men försiktig riktning där du successivt får kartlägga dagen situation och framtida drömmar och önskningar. Du får titta på de hinder som en förändringsprocess alltid leder till. Vilka visioner vill du förverkliga? Första steget är att ta hand om dig själv och byta ut negativa vanor mot mer hälsosamma sådana. Ibland kan emotionella belastningar eller låsningar ligga bakom trötthet och olika symptom. Kroppen talar till oss och ju mer medvetna och lyhörda vi blir, desto fler ledtrådar får vi hur vi ska ta hand om oss på bästa sätt.

Jag väver in egna erfarenheter och händelser från mitt liv. Alla metoder och hjälp på vägen som du får ta del av, har jag själv använt eller använder fortfarande idag. Det är ett axplock av tillvägagångssätt och även alternativa behandlingsmetoder. De är alla väl beprövade metoder och jag kan själv intyga hur väl de har hjälpt mig på min resa genom både utmattning och kriser i livet. Jag vill också peka på hur viktig vår energi är. Vi är energivarelser och behöver både fylla oss med energi och vara aktsamma med hur vi använder den. Vill du ärligt ställa dig frågorna: Vad behöver världen? Hur kan jag bidra? Vad behöver jag för att kunna bidra? God balanserad energi ger automatiskt en upplevelse av mer tid som i sin tur ger möjligheten att skapa och ge vidare materiella och immateriella tillgångar.

Andra inlägg