E-post

info@novaliv.se

Tillgänlig

Mån - Fre: 17:00 - 19:00 | Helg: 10:00 - 17:00

Nu när vi går in i årstiden vinter är det dags att släppa och vila. Om vi stannar upp för vila, återhämtning, reflektion och förberedelser för den kommande, spirande tiden – våren – kommer nyvunnen högre energi lägger grunden för en nystart och kreativa initiativ. Men att stanna upp och vila är inte särskilt högt värderat i vår kultur. Det är som om vi inte tillåter oss att ge tid till återhämtning. Att sörja något som det är dags att lämna, tidigare sorger eller tillkortakommanden får sällan det utrymme det behöver. Det är i  mellanrummet mellan det som ska släppas och en oviss nyorientering som vintervilan är förutsättningen för alla nya innovativa idéer.

Det är lätt att tro att vintervila är jobbigt därför att det kanske är följdverkningar av tuffa utmaningar efter t.ex. en lång utmattning, en tuff sjukdom, en svår skilsmässa eller dödsfall. Det kan vara så, men det kan också vara en naturlig del av livet och en nödvändig tid för stillsam eftertanke och en mjuk övergång till något nytt. Det kan vara en viktig fas för att öka kreativiteten och produktiviteten i nästa fas. Att släppa/lämna och sörja behöver inte upplevas som riskfyllt och något som leder till att våra liv faller samman. Det kan tvärt om vara förutsättningen för att förverkliga våra drömmar.

Svaren och en inre visshet växer fram i medveten väntan och i stilla vila och eftertanke. Vi flyr ofta iväg i aktiviteter eller försöker tänka fram lösningar. Känslan av att inte veta så mycket om framtiden eller tankar på tidigare misslyckanden gör att vi nästan tar till vad som helst för att slippa stanna kvar i dessa känslor. Men om vi vågar uthärda ovissheten kommer vi till slut i kontakt med den inre vissheten. Denna visshet går inte att argumentera bort. När vi har den känslan kan vi försätta berg. Då är det tid för nystart. Vi kommer kunna gå vidare utan tidigare blockeringar.

Pröva att tillåta dig att gå i vintervila och medvetet släppa eller lämna något som är moget att släppas/lämnas. Samla energi och se fram emot våren som handlar om att utforska och starta upp. Slappna av i tillit att vintervila är förutsättningen för att finna och skapa vårt allra bästa jag och se att världen är full av möjligheter.

Inspirationsläsning: Tacksam, lycklig & rik (Pam Grout)

 

Andra inlägg